Prăjitură cu suc de roșii (de post)
Aceasta este o rețetă simplă și gustoasă, dedicată tuturor persoanelor, în special pentru cele ce vor să-și aducă aminte de gustul copilăriei.
Ingrediente pentru foi:
- 200 ml suc de roșii
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 400 g făină
- 7 g bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru cremă:
- 100 g zahăr
- 1500 ml lapte
- 200 g griș de grâu
- 200 g unt
- 50 ml esență de vanilie
- coaja de la o lămâie
- gem de caise sau de prune
Modul de preparare:
- Bicarbonatul de sodiu se stinge cu puțină zeamă de lămâie și se adaugă la ingredientele umede. Toate acestea se amestecă împreună cu zahărul.
- Se adaugă făină treptat și se frământă aluatul. Aluatul va fi pus la frigider pentru 30 de minute.
- După ce se scoate din frigider, aluatul se împarte în patru bucăți egale. Se întind bucățile de aluat în foi subțiri.
- Foile se așază pe partea dorsală a tăvii, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se coc, fiecare, câte 7-8 minute.
- Se lasă la răcit.
- Pentru cremă, vom pune laptele la fiert împreună cu zahărul.
- Când laptele fierbe, punem grișul și amestecăm până crema se îngroașă.
- Adăugăm untul și amestecăm până se topește. Luăm oala de pe foc și adăugăm coaja de lămâie și esența, lăsând crema să se răcească, apoi, complet.
- Pentru asamblarea prăjiturii, vom pune o foaie, cremă de griș, o foaie, dulceață, o foaie, cremă de griș și ultima foaie. Prăjitura se acoperă cu folie și se adaugă un fund de lemn peste care punem o greutate (un borcan de miere, de pildă) pentru a uniformiza desertul.
- Se lasă la rece cel puțin 4 ore.
Poftă bună!
- 200 ml suc de roșii
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 400 g făină
- 7 g bicarbonat de sodiu
- 100 g zahăr
- 1500 ml lapte
- 200 g griș de grâu
- 200 g unt
- 50 ml esență de vanilie
- coaja de la o lămâie
- gem de caise sau de prune
- Bicarbonatul de sodiu se stinge cu puțină zeamă de lămâie și se adaugă la ingredientele umede. Toate acestea se amestecă împreună cu zahărul.
- Se adaugă făină treptat și se frământă aluatul. Aluatul va fi pus la frigider pentru 30 de minute.
- După ce se scoate din frigider, aluatul se împarte în patru bucăți egale. Se întind bucățile de aluat în foi subțiri.
- Foile se așază pe partea dorsală a tăvii, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se coc, fiecare, câte 7-8 minute.
- Se lasă la răcit.
- Pentru cremă, vom pune laptele la fiert împreună cu zahărul.
- Când laptele fierbe, punem grișul și amestecăm până crema se îngroașă.
- Adăugăm untul și amestecăm până se topește. Luăm oala de pe foc și adăugăm coaja de lămâie și esența, lăsând crema să se răcească, apoi, complet.
- Pentru asamblarea prăjiturii, vom pune o foaie, cremă de griș, o foaie, dulceață, o foaie, cremă de griș și ultima foaie. Prăjitura se acoperă cu folie și se adaugă un fund de lemn peste care punem o greutate (un borcan de miere, de pildă) pentru a uniformiza desertul.
- Se lasă la rece cel puțin 4 ore.
Poftă bună!


Comentarii
Trimiteți un comentariu