Cea mai simplă rețetă de pizza
Este o rețetă de aluat extrem de ușoară, fără bătăi de cap.
Ingrediente:- 500 g făină
- 15 g drojdie
- 200 ml apă călduță
- 7 g zahăr
- 5 g sare
- 50 ml ulei
- orice ingrediente pentru topping
Mod de lucru:
Drojdia se amestecă cu puțină apă călduță, zahăr și 100 g de făină. Amestecul se lasă la crescut 10 minute. Ulterior, amestecul se va omogeniza împreună cu făina și sarea. Aluatul va fi frământat împreună cu ulei pentru a fi mai elastic. Aluatul se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut o oră. După o oră, aluatul se întinde pe o tavă tapetată cu făină. Deasupra se adaugă sos de roșii făcut în casă (roșii tocate, busuioc, sare) și ingrediente după plac. De exemplu, eu am adăugat mozzarella, parmezan, salam și măsline. Pentru a fi mai crocante, marginile aluatului se pot unge cu puțin ulei. Aprindem cuptorul la treapta cea mai înaltă și lăsăm pizza la copt aproximativ 10-15 minute sau până când se rumenește.
Poftă bună!
- 500 g făină
- 15 g drojdie
- 200 ml apă călduță
- 7 g zahăr
- 5 g sare
- 50 ml ulei
- orice ingrediente pentru topping
Mod de lucru:
Drojdia se amestecă cu puțină apă călduță, zahăr și 100 g de făină. Amestecul se lasă la crescut 10 minute. Ulterior, amestecul se va omogeniza împreună cu făina și sarea. Aluatul va fi frământat împreună cu ulei pentru a fi mai elastic. Aluatul se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut o oră. După o oră, aluatul se întinde pe o tavă tapetată cu făină. Deasupra se adaugă sos de roșii făcut în casă (roșii tocate, busuioc, sare) și ingrediente după plac. De exemplu, eu am adăugat mozzarella, parmezan, salam și măsline. Pentru a fi mai crocante, marginile aluatului se pot unge cu puțin ulei. Aprindem cuptorul la treapta cea mai înaltă și lăsăm pizza la copt aproximativ 10-15 minute sau până când se rumenește.
Poftă bună!



Comentarii
Trimiteți un comentariu