Laptele încălzit îl amestecăm cu zahărul şi drojdia uscată şi lăsăm deoparte într-un loc cald. Într-un bol punem făina, un praf de sare şi untul foarte rece, tăiat cubuleţe. Amestecăm cu vârful degetelor, astfel încât să fărâmiţăm untul şi să îl amestecăm cu făină. Ne interesează să rămână bucăţele de unt. Peste fărâmiturile obţinute turnăm amestecul de lapte şi drojdie; amestecăm cu o lingură până se leagă aluatul. Punem aluatul într-o folie alimentară şi îl punem 30 minute la frigider. Scoatem aluatul, îl întindem într-un dreptunghi şi îl împăturim, aducând marginile în interior, astfel încât să se întâlnească la mijloc, apoi împăturim la fel şi celelalte margini. Punem din nou la frigider 15 minute. Repetăm împăturirea de 3 ori, întoarcem de fiecare dată aluatul cu împăturirea în jos. După fiecare împăturire lăsaţi aluatul să se odihnească 15 minute la frigider. După ultima împachetare scoatem aluatul din frigider, presărăm făina pe masa de lucru şi întindem aluatul. Tăiem în triunghiuri şi formăm croissantele, începând de la partea mai lată spre vârful triunghiului. Așezăm croissantele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu amestecul de ou şi puţin lapte şi le lăsăm 30-40 minute, într-un loc cald.După acest timp le ungem din nou cu amestecul de ou si le coacem în cuptorul încălzit în prealabil. Durează aproximativ 10 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu