Prăjitură cu cocos și ciocolată
Ingrediente:
- 400 g făină
- 200 g zahăr
- 100 ml lapte
- 7 g praf de copt
- 50 g cacao
- 4 ouă
- 50 ml ulei
- 30 g griș
- 100 g brânză de vaci
- 50 g nucă de cocos
- ciocolată amăruie pentru decor
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm făina, cele 3 ouă, praful de copt, cacaua, zahărul, laptele și uleiul. Compoziția o lăsăm, apoi, deoparte. Într-un bol separat, amestecăm brânza de vaci cu zahăr, un ou, griș și nucă de cocos. Aluatul trebuie să fie consistent, astfel încât să poată fi modelat. Modelăm bile și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, peste care turnăm și compoziția lichidă. Dăm tava la cuptor aproximativ 30 de minute, testând prăjitura cu ajutorul unei scobitori. Ulterior, topim ciocolata la bain marie și turnăm peste prăjitura fierbinte. Deasupra presărăm fulgi de cocos pentru decor.
Poftă bună!



Comentarii
Trimiteți un comentariu