Se pune gelatina la înmuiat în apa rece. Se lasă să se înmoaie cca. 10 minute, timp în care se prepară crema. Se pregătește prima dată baia de aburi, punând un vas, plin pe jumătate cu apa, la fiert. Când apa clocotește, se dă focul la minim. Se freacă gălbenușurile cu zahărul într-un bol până ce se albesc (cca. 2-3 minute). Se încălzește laptele și se toarnă peste compoziția de gălbenușuri; se transferă apoi compoziția într-un alt vas. Se lasă la bain marie timp de aproximativ 10 minute, timp în care se amestecă des. La sfârșit, crema se dă deoparte și se adaugă gelatina. Se amesteca bine compoziția, după care se lasă la răcit. Se bate apoi frișca cu zahărul vanilat sau esența de vanilie și se incorporează în compoziția rece. Crema se ține la frigider până când se pregătesc forma si fructele. Se umezește și se tapetează cu folie transparenta o formă de tort rotundă. Se pregătesc fructele. Pereții și fundul formei se îmbracă în felii de ananas, kiwi, banane și portocale. Se adaugă crema și pișcoturile pe lateral și deasupra se decorează cu fructe după bunul plac. Tortul se lasă la frigider peste noapte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu